Citroenvla

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Roer de met de suiker schuimig en voeg de eierdooiers, de geraspte citroenschil en het citroensap toe.
  2. Klop alles goed door elkaar en zeef de erover.
  3. Warm de op.
  4. Schep de door het mengsel en voeg nu de en een snufje toe.
  5. Giet alles nu in de pan en maak er onder voortdurend roeren een vla van (dat kan even duren).
  6. Laat de vla afkoelen terwijl je er af en toe in roert.
  7. Sla ondertussen de eiwitten zo stijf als je kunt.
  8. Verwarm de oven voor op 180º Celsius en beboter een ovenvaste schaal (liefst een souffléevorm).
  9. Spatel de koude vla en de superstijve eiwitten voorzichtig doorelkaar met een grote metalen lepel.
  10. De vorm moet niet meer dan half vol zijn.
  11. Als 'ie te vol is, zet er dan een kraag bovenop van aluminiumfolie.
  12. Zet de schaal in de oven en bak de vla ongeveer 25 tot 30 minuten.
  13. Tocht is dodelijk voor soufflés dus doe de oven niet open tijdens het bakken.
  14. Serveer de vla warm en strooi er flink wat over.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
381 kcal
19%1524 kcal
Vetten
22 g.
31%88 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%12 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
12%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenvla