Citroentaart

Ingrediënten

+ -
print

Om in te vetten:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Laat het in 5 minuten ontdooien.
  2. Vet de springvorm met een doorsnede van 24 cm in.
  3. Bestuif het werkvlak met 1 eetlepel en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm.
  4. Bekleed de vorm met het deeg en prik gaatjes in het deeg.
  5. Laat het 30 minuten in de ijskast rusten.
  6. Boen intussen de schoon onder koud water.
  7. Rasp de schil en pers de uit.
  8. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  9. Bak de taartbodem 10 minuten in de oven en neem hem er weer uit.
  10. Laat de taartbodem 5 minuten afkoelen.
  11. Splits intussen boven 2 kommen de .
  12. Klop in de kom met eidooiers de suiker en de rest van de erdoor.
  13. Breng in een pannetje de aan de kook.
  14. Neem de pan van het vuur en schenk beetje bij beetje de warme door het eimengsel.
  15. Roer het citroensap en citroenrasp door het eimengsel.
  16. Doe het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerend tot het mengsel gebonden is.
  17. Schenk de critroencrème in de taartbodem.
  18. Bak de taart in het midden van de oven 20 minuten.
  19. Klop intussen de eiwitten stijf.
  20. Strijk het eiwit uit over de taart.
  21. Zet de taart terug in de oven en laat het eiwit in 5 minuten goudbruin worden.
25
25
25

Variaties op Citroentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroentaart
VariatieAantalGang
Citroentaart4Taart en gebak
Citroentaart met frambozen1Taart en gebak
Honing-citroentaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Citroentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Kunt u mij precies vertellen hoeveel bloem ik moet gebruiken, Ik heb de taart uitgeprobeerd en 4 afgestreken eetlepels bloem bij het eidooiermengsel gedaan, Terug in de steelpan zoals in het recept be... Lees reactie
christina57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
148 kcal
7%888 kcal
Vetten
4 g.
7%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroentaart