Citroensoufflés

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Vet de schaaltjes in met een beetje .
    Klop met een mixer de , de en de geraspte in een schaal.
  2. Roer de bloem en het erdoorheen.
    Breng de in een steelpan aan de kook.
  3. Roer de kokende door het citroenmengsel en doe het geheel terug in de steelpan.
  4. Breng het citroenmengsel al roerend aan de kook, tot het verdikt.
  5. Laat iets afkoelen en klop de eidooiers door het citroenmengsel.
    Klop met een mixer de stijf in een vetvrije kom, totdat er zachte pieken ontstaan.
  6. Spatel de opgeklopte voorzichtig door het citroenmengsel.
  7. Schep het mengsel in de schaaltjes.
  8. Zet de schaaltjes 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn.
    Bestrooi met en serveer direct
25
25
25

Variaties op Citroensoufflés

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroensoufflés
VariatieAantalGang
Sinaasappelcitroensoufflés1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Citroensoufflés heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Welke oven temperatuur?
Eef 12 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
178 kcal
8%712 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroensoufflés