Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroensouffle-roompudding recept
Citroensouffle-roompudding recept

Citroensouffle-roompudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Als je dol bent op citroen vind je dit helemaal geweldig! Verwarm de over voor op 180 graden C. Vet de ovenschaal in. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een grote kom en klop ze tot ze heel stijf zijn. Klop de boter en suiker romig met een houten lepel of mixer. Voeg geraspte citroenschil toe en dan citroensap. Ziet er misschien vreemd uit maar blijf kloppen. Klop beetje bij beetje de eidooiers erdoor. Voeg de bloem toe. Giet melk erbij, mix en schep voorzichtig de eiwitten erdoor. Giet het in de vorm. Zet deze in een braadslee. Giet heet water in de braadslee tot de souffléschaal tot de helft in het water staat. Bak het 45 min. of tot het gerezen en goudbruin van boven is. Eet het heet, warm of koud. Tip: Leg de citroenen een paar minuten in de oven voordat je ze uitperst. Zo krijg je er meer sap uit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroensouffle-roompudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Citroensouffle-roompudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Veel te zuur. Jammer hoor.
    Joke gaf dit recept op 13 april 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven