Citroensorbet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Boen de en de goed schoon.
  2. Rasp de schil van 4 en de en pers deze vervolgens uit.
  3. Zet dit sap apart.
  4. Doe de rasp, de en het in een pan.
    Laat vervolgens dit mengsel 5 minuten zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur en laat het suikerwater afkoelen.
    Zeef boven een maatbeker 125 ml van het citroen-limoensap Zeef vervolgens boven deze maatbeker het afgekoelde suikerwater.
    Roer het mengsel goed door elkaar.
  6. Schep het mengsel in een diepvriesdoos en zet deze ca. 2 uur in de vriezer.
    Snijd een dakje van de bovenkant van de overige 4 en bewaar deze.
    Snijd het vruchtvlees met een scherp mes rondom langs de rand los.
    Lepel de goed uit.
  7. Snijd een klein stukje van de onderkant af, zodat de uitgeholde goed blijven staan.
    Zet de met het dakje in de vriezer.
    Splits het en klop het eiwit stijf.
  8. Schep het opgeklopte eiwit na de 2 uur door het ijs en laat het geheel nog 1 uur in de vriezer staan
    Haal de uit de vriezer en roer het ijs even voorzichtig door
    Vul de met het sorbetijs en doe het dakje er weer boven op.
    Serveer direct of zet terug in de vriezer totdat je het serveert.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Citroensorbet

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroensorbet
VariatieAantalGang
Citroensorbet2Nagerechten
Spoom met prosecco en citroensorbetijs1Kerst

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
282 kcal
14%1128 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroensorbet