Citroenpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Bakfolie
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Splits de .
  2. Klop 3 eidooiers met de schuimig.
  3. Zeef er de en een snufje boven en klop alles tot een glad beslag.
  4. Roer er de gesmolten , de , de en de door.
  5. Klop 3 eiwitten heel stijf en spatel deze door het beslag.
  6. Vet een lage ovenschaal in van 2 liter en schep er het beslag in.
  7. Zet de schaal in de braadslede.
  8. Giet hierin heet water tot ca. 2 cm onder de rand van de schaal.
  9. Laat de pudding in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden C.
  10. in ca. 50 minuten gaar en lichtbruin worden.
  11. Dek de pudding, zodra deze te bruin dreigt te worden, af met bakfolie.
  12. Laat de citroenpudding lauw afkoelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Citroenpudding

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Citroenpudding
VariatieAantalGang
Citroenpudding1Nagerechten
Citroenpuddinglasagne met schuimpjes1Nagerechten
Mango-citroenpudding1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Citroenpudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Gisteren de citroenpudding gemaakt. Heerlijk van smaak, maar de onderkant nog vloeibaar. Kan het zijn dat er minder melk dan 0,75 dl in moet, of heb ik iets anders niet goed gedaan?
Ina 25 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
255 kcal
12%1020 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroenpudding