Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroenijs met bessenijs en zelfgemaakte citroenlikeur recept
Citroenijs met bessenijs en zelfgemaakte citroenlikeur recept

Citroenijs met bessenijs en zelfgemaakte citroenlikeur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Citroenijs: Roer in een pan de suiker met de citroensap en geraspte citroenschil door elkaar. Vul de vloeistof aan tot een halve liter. Laat het mengsel een paar minuten koken, laat het afkoelen en giet de stroop in ijsblokzakjes. Leg deze in het vriesvak en laat ze in ongeveer een halve dag bevriezen. Haal het ijs uit de zakjes en hak het in de keukenmachine fijn. Het ijs krijgt nu een doffe kleur. Dit kan ook met behulp van een vork. Werk dan wel snel omdat het ijs anders gaat ontdooien. Doe het in een bakje en stop het tot gebruik in de vriezer. Bessenijs: Kook de bessen in een halve liter water tot de schilletjes loslaten. Wrijf de massa door een zeef en laat het afkoelen. Giet de stroop in ijsblokjeszakjes en laat het een halve dag bevriezen. Verwerk het verder net als het citroenijs. Likeur: Doe een halve liter wodka in een schone fles. Doe hierbij citroenrasp van een goed schoongemaakte citroen bij. Doe dan de kandijsuiker erbij en schud de fles goed. Laat hem een paar dagen staan. Proef af en toe en voeg zonodig nog wat kandijsuiker toe. De drank moet heel zoet worden. Doe beide ijssoorten op een bordje en zet op dit bord een klein glaasje zelfgemaakte likeur erbij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit citroenijs met bessenijs en zelfgemaakte citroenlikeur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven