Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Citroen-yoghurtmousse recept
Citroen-yoghurtmousse recept

Citroen-yoghurtmousse


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Verwarm het citroensap. Week de gelatine in iets water en knijp het goed uit. Los de gelatine op in het warme citroensap. Laat het mengsel iets afkoelen en meng het door de yoghurt in een kom. Klop in een vetvrije kom het eiwit stijf. Klop in een andere vetvrijd kom de slagroom met suiker stijf. Spatel het eiwit en de slagroom door de yoghurt. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat het in de ijskast 3 uur afgedekt opstijven. Neem de schaaltjes uit de ijskast en bestrooi ze met kaneel en poedersuiker. Was de bloemblaadjes voorzichtig en dep ze droog. Doe het eiwit in een schaaltje en het poedersuiker in een ander schaaltje. Haal de blaadjes eerst door het eiwit en dan door de poedersuiker. Laat de blaadjes op een rooster drogen zodat ze hard worden. Garneer de mousse met de bloemblaadjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit citroen-yoghurtmousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Citroen-yoghurtmousse heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Van welk merk gebruik je de slagroom?
  Sandra gaf dit recept op 19 augustus 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven