Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Citroen kwarkmousse met frambozen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelatine in koud water.
Rasp van 1 citroen de schil af, pers alle 3 de citroenen tot je 75 ml citroensap hebt.
Breng dit sap met de suiker aan de kook en haal van het vuur.
Los de uitgeknepen gelatine er in op en laat afkoelen.
Klop intussen de slagroom lobbig. Roer de kwark met het citroensap en -rasp door elkaar (eventueel met een scheutje likeur).
Als laatste spatel je de slagroom erdoor en verdeel je de mousse over 4 schaaltjes.
Het moet minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Serveer met de frambozen en poedersuiker.
Om de mousse uit de kopjes te krijgen zet je ze heel even in warm water, dan keer je ze zo om op een bord.

Serveersuggesties

Kan ook als een tussengerecht dienen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit citroen kwarkmousse met frambozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven