Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladetoetje recept
Chocoladetoetje recept

Chocoladetoetje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de chocolade in de keukenmachine aan gruis. Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, doe er de vanille-extract en de piment in en giet de room door de vulopening van de keukenmachine over de chocolade. Laat 30 seconden staan. Laat de machine 30 seconden draaien. Breek het ei en doe het door de vulopening bij het chocolade-roommengsel. Laat 45 seconden draaien. Giet het mengsel in in de kopjes of potjes, wat je zelf wil gebruiken en zet ze minstens 6 uur of tot de volgende dag in de koelkast. denk er wel aan ze ruim 20 minuten voor het serveren uit de koelkast te halen, want als ze te koud zijn gaat dat ten koste van hun fluweelachtige zijdezachtheid. Het kan ook au-bain-marie. Laat dan de chocolade smelten in de room met de vanille en de piment. Blijven roeren. Het ei loskloppen en een beetje van het chocolademengsel bij het ei doen en blijven kloppen anders krijg je roerei. Als het goed gemengd is dan het ei-chocolademengsel bij de rest voegen. Pan uit het hete water en al kloppend af laten koelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chocoladetoetje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven