Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chocoladetiramisu (met of zonder alcohol)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Mascarpone-mengsel:
Scheidt de dooiers van het eiwit.
Klop het eiwit met een klein beetje suiker stijf.
Klop ook de dooiers tot ze dik en lichtgeel zijn en doe deze bij de losgeroerde mascarpone. Roer dit allemaal door tot een klontvrij mengsel. Voeg er eventueel een scheutje likeur aan toe of chocolademelk om het ietsje dunner te maken (moet nog wel dikke pap zijn)
Spatel de geklopte eiwitten door dit mengsel. NIET VERDER KLOPPEN!
Giet in een diep bord de chocolademelk. leg er steeds een paar lange vingers in en draai ze om. Ze mogen niet zacht zijn als ze de schaal in gaan, maar moeten zich wel even halfvol kunnen zuigen.
leg ze netjes in de schaal tot de bodem bedekt is.
Rasp hierover wat pure chocolade.
doe hierop een laag van het mascarponemengsel. Herhaal dit maximaal 3 x en sluit af met een laag geraspte chocolade.
Laat dit minimaal 5 uur in de koelkast staan. Het beste is de dag van tevoren maken! Om je vingers bij af te likken!

Wat framboosjes ertussen is ook erg lekker, of sinaasappelstukjes!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladetiramisu (met of zonder alcohol) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven