Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladepudding met peren recept
Chocoladepudding met peren recept

Chocoladepudding met peren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de chocolade fijn. Voeg 4 eetlepels melk bij het puddingpoeder en roer het glad. Breng de rest van de melk aan de kook. Bind de melk met het aangemaaakte puddingpoeder en roer de chocolade erdoorheen. Spoel 4 puddingvormen (ca. 160 mililiter) of 1 grote kom met koud water. Giet de pudding in de vormen en laat afkoelen. Zet de vormen ca. 4 uur in de koelkast. Was de rozijnen. Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Druppel het citroensap eroverheen. Karameliseer 2 eetlepels suiker in een pan tot hij goudgeel is. voeg de stukjes peer, de rozijnen en evt. 1-2 eetlepels water toe. Kook het 5 minuten en laat het afkoelen. Voeg 1 eetlepel suiker toe aan de slagroom en klop hem lobbig. Stort voorzichtig de pudding uit de vormen en serveer met de peren en de slagroom.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chocoladepudding met peren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven