Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolademousse volgens oma's recept recept
Chocolademousse volgens oma's recept recept

Chocolademousse volgens oma's recept


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de chocolade in blokjes. Dan zet je het 30 seconden in de magnetron. Daarna ga je roeren. Zet het dan weer 30 seconden in de magnetron. Dan weer roeren. Doe dit net zo lang tot de chocolade volledig gesmolten is. Meng dan de cacao, de crème de cacao en de suiker erdoor. Meng het slagroom, zout en het vanillesuiker door elkaar. Doe het chocolademengsel erbij en meng het door elkaar. Zet het zo lang mogelijk in de koelkast. Verspreid het daarna in kommetjes. Voor de garnering spuit u erboven nog wat slagroom en doet u daar nog een gesuikerde waaier in.

Serveersuggesties

Als u de chocolade gaat smelten, heeft u de neiging om de chocolade langer in de magnetron de doen. Het smelt pas volledig als u ook tussendoor roert. Chocolademousse smaakt heel lekker bij vanille ijs. U kunt dus ook vanille ijs erbij serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chocolademousse volgens oma's recept recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven