Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolademousse met kletskoppen en frambozen recept
Chocolademousse met kletskoppen en frambozen recept

Chocolademousse met kletskoppen en frambozen


Ingrediënten


Bereidingswijze


De chocolade en de boter "au bain marie" smelten in een pannetje en met een houten lepel regelmatig roeren. De eiwitten en de suiker in een beslagkom tot een schuim kloppen met de mixer. In een andere kom vervolgens de slagroom tot kwarkdikte kloppen. De gesmolten chocolade en boter voorzichtig omscheppen met een spatel door het eiwitmengsel tot er een egale mix ontstaan is. Let op dat het niet korrelig is. De slagroom kan dan in delen door het chocoladeľ eimengsel geschept worden tot het geheel een egale kleur heeft. Vervolgens in de koelkast plaatsen om op te stijven. Na een paar uur kan het geserveerd worden. Vlak voor het serveren: Een rond bord nemen en in het midden een toefje mousse zetten. Hier druk je dan de eerste kletskop in (anders gaat het schuiven over het bord. ) Op de kletskop een flinke eetlepel mousse en dan weer een kletskop. De laag mousse moet minimaal 2 cm dik zijn. Dit nog 1 keer herhalen. Op de laatste kletskop een dun laagje mousse aanbrengen en dan geheel bedekken met frambozen. Hierbovenop een beetje poedersuiker. Direct serveren anders worden de kletskoppen zacht.

Serveersuggesties

Door de mousse zou wat amaretto kunnen. De poedersuiker mengen met een vermalen pepermuntje. (dit kan perfect met een elektrisch koffiemolentje)

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chocolademousse met kletskoppen en frambozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven