Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolademousse met Cointreau recept
Chocolademousse met Cointreau recept

Chocolademousse met Cointreau


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt op laag vuur de chocolade in de hete koffie en roer de Cointreau erdoor. Splits de eieren. Klop 2 eierdooiers romig en cremekleurig. Bewaar de andere 2 eierdooiers voor een omelet of ander gerecht. Neem de chocolade van het vuur en roer het eidooiermengsel erdoor. Klop de 4 eiwitten stijf met een snufje zout. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de eiwitten en slagroom door elkaar en voeg daarna het afgekoelde chocolademengsel toe. Verdeel de chocolademousse over 4 schaaltjes en laat ze afgedekt 2 uur in de ijskast opstijven. Maak de aardbeien schoon. Pureer de helft van de aardbeien en meng ze door de creme fraiche. Verdeel de overige aardbeien over de schaaltjes en schep er twee eetlepels aardbeiencreme naast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolademousse met cointreau recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven