Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocoladegriesmeel met mango recept
Chocoladegriesmeel met mango recept

Chocoladegriesmeel met mango


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de chocolade. Smelt 50 gram chocolade au bain marie.
Smeer de gesmolten chocolade in een dun laagje op de onderkant van een bakplaat en zet in de koelkast
Schaaf de chocolade als hij hard is met een palletmes in rolletjes. Zet ze in de koelkast.
Breng de melk met 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker aan de kook. Roer het griesmeel erdoorheen. Breng opnieuw aan de kook en neem van het vuur.
Voeg de overige chocolade toe en smelt hem al roerend. Laat afgedekt 5 minuten rusten.
Splits het ei. Klop het eiwit stijf en klop er 1 eetlepel suiker en een snufje zout doorheen.
Kluts de eidooier en roer hem glad met een klein beetje van het griesmeelmengsel.
Roer de eidooier door het overige griesmeelmengsel en spatel het eiwit erdoor.
Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit, schil het en snij het in kleine blokjes.
Meng het citroensap en 2 eetlepels suiker erdoorheen en laat kort marineren.
Doe de griesmeel in een schaal en garneer met de mangostukjes en de chocoladekrullen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocoladegriesmeel met mango recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven