Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Chocolade-rummousse recept
Chocolade-rummousse recept

Chocolade-rummousse


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de chocolade in een vuurvaste kom. Vul een steelpan half met water en breng het aan de kook. Haal de pan van het vuur en zet de kom boven de pan zonder dat ie het water raakt. Roer af en toe totdat de chocolade is gesmolten. Laat hem afkoelen. Klop met een mixer de eieren en suiker in een kommetje 5 minuten of tot het mengsel dik, licht en in volume toegenomen is. Doe het mengsel in een grote kom. Schep de gesmolten chocolade met een metalen lepel door de rum, laat het mengsel afkoelen en schep de geklopte room erdoor tot alles net gemengd is. Schep het in 4 dessertglazen. Laat het minimaal 2 uren koelen in de koelkast of totdat het dessert is opgestijfd. Garneer desgewenst met een chocoladeblaadje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade-rummousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven