Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chocolade crème mousse recept
Chocolade crème mousse recept

Chocolade crème mousse


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Splits de eieren.
Klop de eidooiers en de suiker tot een dikke schuimende crème.
Voeg de mascarpone toe en meng tot de creme licht en luchtig wordt.
Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig toe aan de massa
(doe dit scheppend en NIET roerend, anders verliest het zijn luchtigheid).
Zet de helft van de crème opzij.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie en voeg dit toe aan de overgebleven crème.
Schenk de chocolade crème in een kom en schenk de witte crème erbovenop.
Laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Hierna kun je de mousse garneren met de lange vingers en chocolade schilfers.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chocolade crème mousse recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven