Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chipolata pudding recept
Chipolata pudding recept

Chipolata pudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vanillestokje open snijden en in een pan met de melk en suiker verwarmen 20 minuten, zaad er uit schrapen en terug in de pan mandarijnen schillen en de vliesen er tussen uit halen, deze Besprenkelen met de helft van de likeur. Gelantine weken in koud water 5 minuten. Eidooiers samen met de maizena en twee eetlepels koude melk een papje maken. Vanillestokje uit de pan nemen, de merg uitschrapen en weer terug in de pan doen. klein beetje hete melk bij het papje schenken, doorroeren en weer terug in de pan schenken. Op laag vuur laten staan en blijven roeren over de bodem, tot aan de lepel een getrokken streep blijft hangen. Pan direct van het vuur halen gelantine uitknijpen en oplossen in de melkmassa. De pan koelen in een bak water totdat ze lobberig wordt. Slagroom met de likeur bijna stijf kloppen. Lobberige massa op de slagroom scheppen, rozijnen, marequin, ananas (dun gesneden) en de bitterkoekjes (in 8 gesneden), de helft v/d mandarijnen er voorzichtig en losjes doorspatelen. Mengsel in een met water omgespoelde tulbandvorm scheppen, gladstrijken en in de koelkast er mee. De volgende dag de tulbandvorm even 30 seconden in een bak met heet water houden (niet onderdompelen) Slagroom erop spuiten en versieren met vruchten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chipolata pudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Chipolata pudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

 • Echt heel goed en lekker recept. Perfect, maar ik heb wel een paar kleine aanpassingen gedaan, o.a. iets meer Marasquin.
  Rens gaf dit recept op 16 juni 2013 5 uit 5 sterren
 • Heel goed recept, heb er wel iets minder bitterkoekjes ingedaan 50 gram en de rozijnen laat ik volgende keer een uurtje wellen.
  Kok Rossi gaf dit recept op 6 november 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven