Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Champagne-Zomervruchten terrine recept
Champagne-Zomervruchten terrine recept

Champagne-Zomervruchten terrine


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak het fruit schoon. Zuur fruit zoals kiwi's eerst even kort blancheren, het zuur tast de gelatine aan, waardoor de terrine na een paar uur in elkaar stort). Week de blaadjes gelatine in ruim koud water (gebruik zoveel blaadjes gelatine als op het pakje staat). Houd er rekening mee dat waarschijnlijk niet alle champagne nodig is (600 ml voldoet veelal). Maak 200 mililiter champagne warm (niet koken), los de suiker op. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de warme champagne. Verdeel het fruit in laagjes in de vorm. Schenk het champagnemengsel erover. Breng het onder druk (een terrinevorm is ideaal, maar een schaal met een passend bord kan ook). Zet de vorm tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven. Zet de vorm 20 tot 30 seconden in warm water en keer hem om. Serveer met mascarpone die losgeklopt is met een paar lepers honing en een klein beetje water om het smeuig en lobbig te maken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit champagne-zomervruchten terrine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven