Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cassisperen met ricottaroom recept
Cassisperen met ricottaroom recept

Cassisperen met ricottaroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de rode wijn, de likeur, 2-3 eetlepels suiker en 2 eetlepels citroensap aan de kook in een smalle hoge pan. Schil de peren en voeg ze toe. Laat alles afgedekt ca 15 minuten zachtjes koken. Keer de peren tussendoor wanneer ze niet geheel met wijn bedekt zijn. Hak de amandelen grof. Karameliseer 2 eetlepels suiker. Roer de amandelen door de karamel. Verdeel de amandelen op bakpapier en laat afkoelen. Haal de peren uit het kookvocht en laat ze uitlekken. Kook het kookvocht in 25 minuten in tot een siroop. Laat de siroop afkoelen. Roer de ricotta glad met 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de ricotta. Dien de peren op met de ricottaroom. Druppel de wijnsiroop er overheen. Hak de amandelkrokant eventueel grof en strooi deze over de ricottaroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cassisperen met ricottaroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven