Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Caramelperen recept
Caramelperen recept

Caramelperen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan lichtbruin. Schil de peren maar laat het steeltje en het klokhuis zitten. Bestrijk de peren met de 1/2 eetlepeel citroensap. Breng 4 deciliter water met het stukje citroenschil en 125 gram suiker aan de kook. Zet hierin de peren en kook ze in een gesloten pan nét gaar in ca. 10 minuten. Laat ze boven een kom uitlekken. Smelt in een roestvrijstalen pan, op een laag vuur, 125 gram suiker zonder te roeren tot deze caramelbruin begint te kleuren. Voeg er voorzichtig 1/4 deciliter van het perenkookvocht, een 1/2 theelepel citroensap en de boter in stukjes toe. Roer het op een laag vuur snel door elkaar tot alles is opgelost. Meng er van het vuur af de slagroom door. Zet de nog warme peren met de steeltjes omhoog op de bordjes. Giet er de hete caramelsaus over. Bestrooi met de geroosterde amandelen.

Allergenen Informatie

Voor dit caramelperen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven