Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Caramelcreme recept
Caramelcreme recept

Caramelcreme


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schenk de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokjein de lengte in, schraap de zwarte korrels eruit en voeg ze met het stokje toe aan de melk. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verwarm de melk met de vamille. Laat de melk 20 minuten tegen de kook aan trekken. Klop de eieren, eierdooiers en 2 eetlepels suiker los in een kom. Schep de over gebleven suiker in een pannetje met dikke bodem. Verhit de suiker op laag vuur en laat het karameliseren. Plaats de bodem van de pan in een bak koud water om het verhittingsproces te stoppen. Verdeel de karamel over 4 kleine vuurvaste bakjes. Haal het vanillestokje uit de melk. Schenk al roerend bij kleine beetjes de warme melk bij het eimengsel. Vul de bakjes met het ei-melkmengsel. Zet de bakjes in een vuurvaste schaal die met heet water is gevuld. De bakjes moeten 3/4 in het water staan. Bak de crem in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Haal de bakjes uit de schaal en laat ze afkoelen. Keer de bakjes op een dessertbordje om.

Allergenen Informatie

Voor dit caramelcreme recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven