Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broodschotel met eiwitschuim recept
Broodschotel met eiwitschuim recept

Broodschotel met eiwitschuim


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal de amandelen en de beschuit fijn, verwijder de korsten van het brood en snijd in stukjes. Giet er de melk over en laat het 20 minuten weken. Knijp het brood goed uit en prak het fijn. Klop de boter (op kamertemperatuur) met het poedersuiker tot een witte crème. Klop er na elkaar 1 ei en 2 eidooiers door. Roer het brood erdoor. Klop 2 eiwitten met de vanillesuiker heel stijf en spatel dit samen met de amandelen en de beschuit door het broodmengsel. Schep dit in een ingevette ovenschaal bestrooid met paneermeel en bak de pudding in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden C. Bestrijk de bovenkant eerst met 1 eetlepel rum en dan met de bessengelei. Klop 2 eiwitten heel stijf voeg geleidelijk tijdens het kloppen de suiker er aan toe. Klop er 1 eetlepel rum en het citroensap door. Bedek de broodschotel met het eiwit schuim, strooi er poedersuiker overheen. Laat de broodschotel met meringue in een oven van 250 graden C. in ca. 10 minuten goudbruin kleuren

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broodschotel met eiwitschuim recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven