Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenmeisjes recept
Boerenmeisjes recept

Boerenmeisjes


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Spoel de abrikozen goed af. Doe ze in een pan met 4 deciliter schoon water, voeg de kandij toe en laat het 24 uur weken. Breng de pan tegen de kook aan en laat de abrikozen 3 minuten wellen. Niet laten koken! Schep de abrikozen eruit, laat ze uitlekken en doe ze in een glazen pot of fles met wijde hals. Kook het welvocht 4 minuten op een hoog vuur in, laat het afkoelen en schenk het over de abrikozen. Voeg de citroenschil en de brandewijn toe. Sluit de pot of fles goed af en schud hem flink tot de inhoud goed vermengd is. Zet de boerenmeisjes minimaal 4 weken op een donkere plaats: verwijder dan de citroenschil.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boerenmeisjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven