Bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Voor de bereiding van het bladerdeeg moeten de ingredienten en de werkomgeving zo koel mogelijk zijn.
  2. Meng de met het in een kom en snijd de hierin in stukken.
  3. Voeg nu, onder luchtig scheppen met een houten lepel, druppelsgewijs zoveel toe tot je een samenhangende massa hebt.
  4. Kneed het deeg met koele handen luchtig drukkend tot een bal.
  5. Leg de bal op een met bestoven aanrecht en rol deze luchtig met een deegrol uit tot een vierkante lap.
  6. Keer de lap en rol hem weer uit.
  7. Herhaal dit tot de lap ongeveer 3 mm dik is.
  8. Haal tijdens het rollen de overtollige steeds weg.
  9. Vouw de deeglap in de lengte en de breedte in drieen op en herhaal de bewerking van uitrollen en opvouwen nog 2 keer.
  10. Laat het deeg opgevouwen 45 minuten op een koele plaats rusten.
  11. Neem het deeg en rol het weer, een keer, op de beschreven manier uit.
  12. Zorg dat de lap nu iets dunner wordt.
  13. Vouw de lap in drieen op en laat het nog 3 kwartier rusten.
  14. Rol het deeg weer uit; maar op dezelfde dikte als hiervoor.
  15. Vouw het weer op en laat het nu enkele uren rusten .
25
25
25

Variaties op Bladerdeeg

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bladerdeeg
VariatieAantalGang
Zalm in bladerdeeg4Vis en schaaldieren
Bladerdeeghapjes4Hapjes
Zalmfilet in bladerdeeg2Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
142 kcal
7%852 kcal
Vetten
17 g.
24%102 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bladerdeeg