Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bitterkoekjesvla recept
Bitterkoekjesvla recept

Bitterkoekjesvla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Elk bitterkoekje in acht gelijke delen verdelen. Doe de stukjes in een glazen schaaltje en besprenkel ze met een koffielepel amandellikeur (bijvoorbeeld Disaronno Originale). Sluit het schaaltje af met folie en schud de inhoud af en toe om. Doe in een schaaltje 20 gram rietsuiker, de inhoud van een zakje vanillinesuiker, 10 gram maizena en 15 gram custardpoeder. Neem 3 eetlepels van de koude melk en roer ze door het custard maizena suikermengsel. Splits het ei en roer de dooier door het mengsel. Het eiwit wordt niet gebruikt! Breng de melk aan de kook in een pan met dikke bodem (om het aanbranden te beperken). Giet wat van de hete melk bij het mengsel en roer goed door. Breng de melk weer aan de kook en giet al roerende het mengsel in de hete melk. Laat de vla nog drie minuten doorkoken. Blijf roeren, zonder de bodem te raken, i.v.m. aanbrandsels). Giet de vla in een met koud water omgespoelde vlaschaal. Roer tenslotte de bitterkoekjesstukjes door de vla. Laat de vla even afkoelen en leg er dan nog drie hele bitterkoekjes op (de vla is bedoeld voor drie personen). Laat de vla verder afkoelen onder folie om velvorming tegen te gaan. Schep bij het opdienen de vla in drie schaaltjes en versier met een toefje geklopte room zonder suiker.

Allergenen Informatie

Voor dit bitterkoekjesvla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven