Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bakbananen met een likeurtje recept
Bakbananen met een likeurtje recept

Bakbananen met een likeurtje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng het sinaasappelsap met 200 gram suiker aan de kook en laat dit tot de helft inkoken. Neem van het vuur en vermeng met de alcoholische dranken. Laat het afkoelen. Pel nu de bakbananen en vouw ze samen met de folie tot kleine bootjes. Laat de bovenzijde open en giet de sinaasappelmix bij iedere banaan. Vouw ze nu goed dicht, zodat de drank er niet uit kan lopen.
Zet de pakketjes 9 minuten in de grillpan, niet te warm. .
Intussen de slagroom kloppen en de amandelen samen met de suiker al roerend laten bruneren (pas op dat het niet aanbrandt).
De amandelmassa uit de pan nemen, laat het nog even afkoelen en dan een beetje fijn maken. Als de bakbananen gaar zijn (even knijpen of ze nog niet te hard zijn) van het vuur nemen en gedeeltelijk open vouwen. De geklopte slagroom erin spuiten met een spuitzak en bestrooien met de gekarameliseerde amandelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bakbananen met een likeurtje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven