Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananen-bessentrifle recept
Bananen-bessentrifle recept

Bananen-bessentrifle


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrijk de plakken cake met de jam en snij de plakken in stukken. Verdeel ze over een grote glazen schaal en bedruppel met likeur. Laat dit intrekken. Rooster de geschaafde amandelen goudkleurig in een droge koekenpan. Laat ze op keukenpapier uitdampen. Pel de bananen en snij ze in plakken. Verdeel de plakken banaan over de cake en verdeel dan hierover de blauwe bessen. Schenk de afgekoelde custard over de vruchten uit en zet alles tot het moment van serveren koel (het mag een hele nacht zijn). Klop de slagroom met de suiker stevig. Verdeel de room over het toetje en bestrooi het met de geschaafde amandelen.

Serveersuggesties

Maak de custard voor deze trifle door 25 gram custardpoeder te mengen met 3 volle eetlepels suiker en ongeveer 100 ml melk. Verhit 400 ml melk en roer hier de oplossing door. Breng het al roerend aan de kook en laat ongeveer 3 minuten pruttelen. Schep enkele eetlepels van de vla in een kommetje en roer er 1 eidooier door. Voeg al roerend bij de vla. Laat de custard afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bananen-bessentrifle recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven