Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bananasplit recept
Bananasplit recept

Bananasplit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Zet 4 langwerpige schaaltjes of desertborden klaar. Trek de schil van de bananen, rasp de reep chocolade boven een kom. Bereiden: Verhit de boter in een koekepan, leg de bananen in de pan en bak ze ongeveer 5 minuten op een matige hittebron. De bananen mogen zacht worden, maar moeten wel heel blijven. Draai de bananen tijdens het bakken voorzichtig rond. Schep de bananen uit de pan in de schaaltjes en schep aan weerzijden een bolletje ijs. Giet een beetje chocoladesaus over deze bananasplit en strooi er tenslotte de geraste chocolade over. De bananen kunnen zowel warm als koud worden gegeten. Tip Voor dit gerecht kunnen ook ongebakken bananen worden gebruikt, deze smaken minder zoet dan de gebakken bananen.

Allergenen Informatie

Voor dit bananasplit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven