Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Banaan uit de oven recept
Banaan uit de oven recept

Banaan uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg vier gelijke stukken aluminiumfolie klaar, groot genoeg om de banaan in te verpakken en zet de randen iets overeind. Met een kwastje zachte boter smeren op de bodem van het bakje. Leg hierop de gepelde banaan. Strooi er ruim de (donker)bruine basterdsuiker over. Druppel wat van de gekozen likeur over de banaan. Leg op elke banaan een muntblaadje. Vouw hierna de aluminumfolie dichte en draai de uiteinden een paar slagen zodat er een "toffee" vorm ontstaat. Leg de pakketjes in een ovenvaste schaal en schuif de schaal in het midden van de oven. Laat ongeveer 25 minuten bakken in de oven. Haal de schaal uit de oven en leg elk pakketje op een dessertbordje. Knip de bovenkant van het pakketje open en spreid de randen. Probeer de toffeevorm heel te laten. Serveren met een bol (slagroom)ijs en eventueel een flinke toef slagroom.

Serveersuggesties

Ook lekker met straciatella ijs of chocoladeijs.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit banaan uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven