Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Hulpmiddelen

    Ovenschaal ca. 25 x 15 cm
    Keukenmachine

    Voorbereiding

    Bereiden
    (Ca. 2 uur van tevoren:
  2. Fillodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. ) Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. (Wal) (in keukenmachine) fijn hakken, en erdoor mengen.
  3. In pannetje smelten.
  4. Vorm met bestrijken.
  5. Vellen deeg in breedte halveren.
  6. Velletje deeg in vorm leggen, met bestrijken.
  7. Dit nog 3 keer herhalen.
  8. Helft van walnotenmengsel erover verdelen.
  9. Afdekken met 2 beboterde velletjes deeg.
  10. Rest van walnotenmengsel erop scheppen.
  11. Afdekken met rest van velletjes deeg, elk velletje met bestrijken.
  12. Met scherp mes inkepingen maken voor 8 stukjes.
  13. Baklava in midden van oven in ca. 35 minuten lichtbruin bakken.

    Nabereiden
    Intussen schoonboenen en schil raspen.
  14. uitpersen, sap zeven en met water aanvullen tot 1 dl.
  15. met sinaasappelrasp en verdund sap aan de kook brengen.
  16. Op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop in laten koken.
  17. erdoor roeren, tot gebruik af laten koelen.
  18. Baklava uit oven nemen en siroop erover schenken.
  19. Baklava minstens 1 uur laten staan om siroop goed in te laten trekken.
  20. Via inkepingen in blokjes snijden.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Baklava

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Baklava
VariatieAantalGang
Baklava9Hapjes
Baklava klassiek1Hapjes
Baklava flapjes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
225 kcal
11%1800 kcal
Vetten
19 g.
28%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
9 g.
10%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava