Baklava

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet de bodem en randen van een ovenschaal van 23 x 33 cm met in.
  3. Vermeng de noten en kaneel en zet apart.
  4. Rol het uit en snijd de hele stapel in 1 keer in de afmetingen van de ovenschaal.
  5. Dek het met een vochtige doek af zodat het tijdens de bewerking niet uitdroogt.
  6. Leg 2 vellen in de ovenschaal en smeer de bovenste in met .
  7. Herhaal de procedure tot een laag van 8 vellen .
  8. Strooi 2-3 eetlepels notenmix over het .
  9. Dek af met 2 vellen , beboter ze en strooi de noten erover.
  10. Dek weer af met 2 vellen , etc.
  11. bestrooi met resterende noten, en .
  12. De bovenste laag moet uit 6-8 vellen bestaan.
  13. Snijd met een scherp mes de baklava in vierkantjes snijden (let op dat u het mes tot op de bodem doordrukt).
  14. Vak ongeveer 50 minuten tot de baklava goudkleurig en krokant is.
  15. Terwijl de baklava in de oven staat, bereid de saus:
  16. Kook en tot de is opgelost.
  17. Voeg en toe en laat 15-20 minuten sudderen.
  18. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  19. Verwijder de en gooi dit weg.
  20. Haal de baklava uit de oven en schenk meteen de afgekoelde saus erover.
  21. Laat afkoelen en bewaar onafgedekt zodat de baklava lekker krokant blijft.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Baklava

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Baklava
VariatieAantalGang
Baklava9Hapjes
Baklava flapjes1Hapjes
Baklava met arbikozen en amandelen1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1668 kcal
83%6672 kcal
Vetten
136 g.
194%544 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
81 g.
31%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava