Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaartjes met hazelnootcrème recept
Appeltaartjes met hazelnootcrème recept

Appeltaartjes met hazelnootcrème


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 210 graden C.
Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.
Meng voor de hazelnootcrème de gemalen hazelnoten met 2/3 boter en de poedersuiker in een kom. Voeg zodra je een glad mengsel hebt het ei toe en meng opnieuw.
Snijd de appels in vieren. Schil ze met een dunschiller en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in flinterdunne plakjes.
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Zet een kommetje omgekeerd op het deeg dicht bij de rand en druk het stevig aan zodat je een mooi rond deeglapje krijgt. Snijd het lapje eventueel los. Doe dit ook met de overige 3 taartjes. Haal het teveel aan deeg weg en laat de deegrondjes liggen. Prik met eenvork gatjes in de deeglapjes.
Betrijk de lapjes met de hazelnotcrème. Verdeel de plakjes appel erover in een rondje (dakpansgewijs. Snijd de rest van de boter in stukjes en verdeel deze over de taartjes. Bestuif de taartjes met suiker. Leg ze op de bakplaat en bak ze ca. 20 minuten in de oven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit appeltaartjes met hazelnootcrème recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven