Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Appelpannenkoekjes met crème fraiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de melk lauwwarm. Verbrokkel de gist en los hem op in de melk.
Meng de bloem, een snufje zout, 3 eetlepels suiker en de vanillesuiker in een kom. Voeg de melk toe en roer het geheel tot een glad beslag.
Smelt 2 eetlepels boter. Splits de eieren. Roer de eidooiers en de gesmolten boter door het beslag. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten op een warme plaats.
Was de appels, wrijf ze droog en steek de klokhuizen eruit met een appelboor. Snijd iedere appel in 6 plakken.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Leg 4 plakken appel in de pan en verdeel hier 2-3 eetlepels beslag over. Bak de appelpannenkoekjes aan beide kanten goudbruin, neem ze uit de pan en houd ze warm.
Bak met de rest van de boter, de appels en het beslag meer pannenkoekjes. Meng 2 eetlepels suiker met 1/2 theelepel kaneel. Serveer de appelpannenkoekjes met de kaneelsuiker en de crème fraiche.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelpannenkoekjes met crème fraiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven