Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelpannenkoeken recept
Appelpannenkoeken recept

Appelpannenkoeken


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Zeef de bloem met het zout boven de kom. Giet er de helft van de melk erbij. Klop dit tot een dik beslag. Voeg er 4 eieren, 50 gram suiker en de rest van de melk aan toe. Klop dit tot een dik vloeibaar beslag. Laat het 15 minuten rusten.

Schil intussen de appels en boor er de klokhuizen uit en snijd de appels in schijven van circa 1/2 cm dik. Neem van de boter een kontje en smelt deze in de koekenpan, leg er 3 of 4 appelschijven in en giet er 1/8 van het beslag over. Laat het over de panbodem uitvloeien. Bak de pannekoek op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog is. Laat de pannekoek op een plat deksel glijden. Leg er de koekenpan onderste boven op en keer beide gelijk om. Leg nog een klontje boter onder de pannekoek en bak deze verder goudbruin. Laat de pannekoek op een bord glijden. Bak zo nog 7 pannenkoeken en houd ze warm op een pan met heet water. Bestrooi de pannenkoeken met fijne tafelsuiker en kaneel.

Allergenen Informatie

Voor dit appelpannenkoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven