

Appelpannenkoeken
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- zout
- 0,5 liter melk
- 4 eieren
- 50 gram suiker
- 4 goudreinetten
- 80 gram boter
- suiker (fijne)
- kaneel
Bereidingswijze
Schil intussen de appels en boor er de klokhuizen uit en snijd de appels in schijven van circa 1/2 cm dik. Neem van de boter een kontje en smelt deze in de koekenpan, leg er 3 of 4 appelschijven in en giet er 1/8 van het beslag over. Laat het over de panbodem uitvloeien. Bak de pannekoek op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog is. Laat de pannekoek op een plat deksel glijden. Leg er de koekenpan onderste boven op en keer beide gelijk om. Leg nog een klontje boter onder de pannekoek en bak deze verder goudbruin. Laat de pannekoek op een bord glijden. Bak zo nog 7 pannenkoeken en houd ze warm op een pan met heet water. Bestrooi de pannenkoeken met fijne tafelsuiker en kaneel.
Allergenen Informatie
Voor dit appelpannenkoeken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Nagerechten
- Appelpannenkoeken