Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelovenschotel met amandelkorst recept
Appelovenschotel met amandelkorst recept

Appelovenschotel met amandelkorst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en schil de appels. Halveer ze en verwijder het klokhuis. Breng 500 mililiter water met 3 eetlepels citroensap aan de kook. Laat de appels daarin afgedekt zachtjes 5 minuten koken, neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Vet een ovenschaal goed in. Splits de eieren. Klop de boter en de suiker tot een crème. Klop de eidooiers er één voor één doorheen. Roer er om en om de gemalen amandelen en de rest van het citroensap door. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het voorzichtig door de massa. Plaats de appels met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal. Verdeel daarover de crème. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de schotel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Bestrooi met grofkorrelige suiker. De appelschotel kan zowel lauwwarm of koud. Serveer er bijvoorbeeld vanillesaus bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelovenschotel met amandelkorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven