Appelflensjes met ahornsiroop boter

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE AHORNBOTER:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voeg de bloem, suiker, en het in een kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden.
  3. Klop de eieren en de door elkaar en schenk ze in het kuiltje.
  4. Roer de bloem met een houten lepel, voorzichtig door de vloeistof tot het beslag goed gemengd is
    Roer de geraspte appel erdoor.
    Verhit de in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur tot hij gesmolten is en borrelt.
  5. Schep eetlepels beslag in de pan, zodat er flensjes van 9 cm ontstaan.
  6. Bak de flensjes ca. 1 minuut, tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen en het beslag gestold lijkt.
  7. Keer de flensjes en bak ze nog 30 seconden, of tot ze gaar zijn.
  8. De flensjes horen goudbruin te zijn, zet indien nodig et vuur iets hoger.
  9. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  10. Bak de rest van de flensjes (je hoeft geen extra boter toe te voegen.
    Maak de ahornsiroop boter als volgt:
    Verwarm de boter en de ahornsiroop in een pan op laag vuur en roer tot ze gemengd zijn.
  11. Leg de flensjes voor het serveren op borden en lepel de ahornsiroopboter eroverheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
283 kcal
14%1698 kcal
Vetten
14 g.
20%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelflensjes met ahornsiroop boter