Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelflensjes recept
Appelflensjes recept

Appelflensjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng met een keukenmachine de bloem, de melk, het ei, de sinaasappelschil en de gesmolten boter tot een glad beslag. Zet het 20 minuten apart. Begin ondertussen aan de vulling. Doe de appel, kaneelpoeder en water in een steelpannetje. Verwarm al roerend 6 minuten tot de appel zacht wordt. Smelt een kleine hoeveelheid boter om de bodem van een koekenpan van 18 cm doorsnede mee te bedekken. Giet er een kwart van het beslag en bak de flensjes aan beide kanten in 2.5 minuten bruin. Houd het flensje warm en bak er nog 3. Vet de pan in als dat nodig is. Leg 2 flensjes op elk bord. Vul de flensjes met het appelmengsel en rol ze voorzichtig op. Serveer met stroop en een schep yoghurtvla.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelflensjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven