Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelcompote met amandelschaafsel recept
Appelcompote met amandelschaafsel recept

Appelcompote met amandelschaafsel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de appels, snijd ze in karten en verwijder de klokhuizen.
Snijd de appels in plakken. Verwarm de appel met 2 eetlepels citroensap, de calvados en 2 eetlepels suiker in een pan.
Laat afgedekt ca. 2 minuten stoven.
Roer de ma´zena glad met 2 eetlepels koud water. Roer de ma´zena door de appelcompote en kook nog 1 minuut rustig verder.
Verdeel de compote over 4 ingevette ovenschaaltjes (Ó ca. 250 ml in houd, ca 5 cm hoog, doorsnede 9 cm).
Klop het eiwit stijf. Voeg al kloppend geleidelijk 150 gram suiker, 1 eetlepel citroensap en het amandelaroma toe. Klop tot de suiker is opgelost. Spatel het amandelmeel erdoorheen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep het eiwitmengsel in een spuitzak met groot spuitmondje en verdeel het eiwitmengsel over de appelcompote. Bak het geheel 10 minuten in de oven. Roosterhet amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Strooi het amandelschaafsel over de desserts.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelcompote met amandelschaafsel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven