Appelbroodpudding

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Bakfolie
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Ontkorst het brood en snijd het in stukjes.
  2. Week ze ca.
  3. o,5 uur in 2,5 deciliter .
  4. Schil intussen de en snijd ze in stukjes.
  5. Breng ze samen met de gewassen in 2 eetlepels op een matig vuur aan de kook.
  6. Kook ze in ca. 5 minuten op een laag vuur gaar maar niet stuk.
  7. Maal de fijn.
  8. Splits de .
  9. Klop de op kamertemperatuur met de en de tot een dikke witte crème.
  10. Knijp het brood uit en meng deze samen met de appelcompote, de en de door de crème.
  11. Klop 3 eiwitten stijf en spatel dit door de appelcrème.
  12. Vul hiermee voor 2/3 een ingevette en met bestoven tulbandvorm van 1,5 liter.
  13. Sluit de vorm zorgvuldig af met ingevette bakfolie.
  14. Of gebruik een warme-puddingvorm met deksel.
  15. Zet de vorm in een pan met kokend water tot 2 cm onder de rand van de vorm.
  16. Laat de pudding op een matig vuur gaar worden ca. 1 uur.
  17. Stort de appelbroodpudding en serveer er de saus overheen Voor de saus klop je de met de in een hittebestendige kom schuimig.
  18. Klop er geleidelijk de door.
  19. Zet de kom op een pan heet water, op een matig vuur.
  20. Klop de crème ca. 10 minuten tot deze schuimig en gebonden is.
  21. Maar laat de crème vooral niet koken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eidooiers
  • wit brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1086 kcal
54%4344 kcal
Vetten
91 g.
130%364 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
30 g.
33%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelbroodpudding