Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn recept
Appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn recept

Appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de rozijnen in de citroenbrandewijn. Schil de appels. Ontdoe ze met een appelboor van hun klokhuis en vul ze met de geweekte rozijnen. Dicht de openingen van de appel af door er marsepein in te drukken. Zo blijven de rozijnen met de brandenwijn in de appel. Snijd van bladerdeeg dunne repen (1cm)en draai die om de appel heen en wel zo, dat de repen elkaar iets overlappen. Bestrijk het met losgeklopt ei, bestrooi met suiker en iets kaneel en bak ze 20 30 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden C. Ze moeten mooi goudbruin zijn. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Klop ondertussen au bain marie de eierdooiers, suiker en de citroenbrandewijn mooi schuimig. Zet de appel op een bord en schep de sabayon er rondom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven