Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelbollen met marsepein recept
Appelbollen met marsepein recept

Appelbollen met marsepein


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdooi het bladerdeeg. Pers de citroen uit. Was en schil de appels. Verwijder het klokhuis. Breng 500 milliliter water aan de kook. Stoof de appels ca. 5 minuten met het deksel op de pan. Laat ze uitlekken en iets afkoelen. Rasp de marsepein grof. Besprenkel de marsepein met wat rum, kneed hem en vul de appels ermee. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol het uit. Maak van het deeg vierkantjes van ca. 20 x 20 cm en leg ze op wat bloem. Splits het ei. Bestrijk de deegranden met eiwit. Leg de appels op de deegvierkantjes en omwikkel ze met het deeg. Druk het bladerdeeg goed aan. Leg de appelbollen op een met bakpapier bekleed bakblik. Kluts het eigeel en bestrijk de appelbollen ermee. Bak ze ca. 2 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. goudbruin. Bestrooi ze met poedersuiker, garneer met mint en appelpartjes en serveer met vanillesaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelbollen met marsepein recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven