Appelbollen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Haal het 10 minuten van te voren uit de koelkast.
  2. Was de en laat ze uitlekken.
  3. Meng de met het , de en het amandelaroma.
  4. Schil de .
  5. Verwijder het klokhuis met een appelboor.
  6. Vul de met het rozijnenmengsel.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  8. Splits het .
  9. Rol het uit en verdeel in 6 stukken.
  10. Bestrijk de randen met geklutst eiwit.
  11. Wikkel telkens 1 appel in een stuk .
  12. Druk het deeg stevig aan.
  13. Kluts de eidooier en bestrijk het deeg met hiermee.
  14. Strooi er grofkorrelige overheen.
  15. Leg de op een met bakpapier bekleed bakblik .
  16. Bak de appelbollen in 20-25 minuten goudbruin in de oven.
  17. Bestuif de appelbollen met en serveer direct.
25
25
25

Variaties op Appelbollen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelbollen
VariatieAantalGang
Appelbollen5Oud en nieuw
Gevulde appelbollen in bladerdeeg1Taart en gebak
Appelbollen met gele roomvulling1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
109 kcal
5%654 kcal
Vetten
1 g.
1%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelbollen