Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelbollen recept
Appelbollen recept

Appelbollen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal het bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Meng de rozijnen met het citroensap, de suiker en het amandelaroma. Schil de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Vul de appels met het rozijnenmengsel. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Splits het ei. Rol het bladerdeeg uit en verdeel in 6 stukken. Bestrijk de randen met geklutst eiwit. Wikkel telkens 1 appel in een stuk bladerdeeg. Druk het deeg stevig aan. Kluts de eidooier en bestrijk het deeg met appels hiermee. Strooi er grofkorrelige suiker overheen. Leg de appels op een met bakpapier bekleed bakblik . Bak de appelbollen in 22.5 minuten goudbruin in de oven. Bestuif de appelbollen met poedersuiker en serveer direct.

Serveersuggesties

lekker met vailleijs en of vanillesaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appelbollen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven