Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelbaisers recept
Appelbaisers recept

Appelbaisers


Ingrediënten


Bereidingswijze


De appels van hun klokhuis ontdoen en ze van binnen met citroensap bedruppelen. Suiker, amandelen en boter door elkaar roeren en hiermee de appels vullen. De appels nu stuk voor stuk in een beboterd aluminiumfolietje verpakken (glimmende kant naar binnen) en ze in de oven in 30 minuten bakken. In die tijd de poedersuiker met de eiwitten heel stijf opkloppen. De appels opvullen met de appelmoes en hier de calvados overheen druppelen. Het geslagen eiwit in een laagje over de appels uitstrijken, zodat ze overal met deze schuimige massa zijn bedekt. De appels in een schaal opnieuw in de oven zetten. Laat de ovendeur op een kier staan en droog het baiser schuim bij een temperatuur van 160 graden C. tot het hard en stevig is.

Allergenen Informatie

Voor dit appelbaisers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Appelbaisers heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • De appels waren heerlijk. Gisteren heb ik bij de vulling een heel klein beetje kaneelpoeder gedaan. Ook erg lekker. Carlene
    Carlene Rico gaf dit recept op 30 mei 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven