Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel en perendessert uit de oven recept
Appel en perendessert uit de oven recept

Appel en perendessert uit de oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 180 graden C.
De appels en peren schillen, klokhuizen verwijderen en in stukken snijden. Druppel wat citroensap erdoor.
Doe de vruchten in een kom en meng ze met de likeur en 0,5 eetlepel van de suiker. Laat 5 a 10 minuten op kamertemperatuur staan.
Vet een ovenschaal (ongeveer 1 liter) in met wat boter.
Klop (eventueel met mixer) 2 eetlepels van de suiker met de bloem en het ei en wat sinaasappelrasp, de vanillesuiker, de room en een mespuntje kaneel ongeveer 4 a 5 seconden.
Doe eerst de appels en peren in de ovenschaal en giet dan het eimengsel erover.
Bestrooi het geheel met de rest van de suiker (1/2 eetlepel) en zet de schaal in de oven voor ongeveer 30 a 60 minuten of tot de bovenkant goudbruin is. De tijd is ook afhankelijk van de diepte van de schaal.
Strooi dan de poedersuiker op.

Serveersuggesties

Ook leuk om in éénpersoonsovenschaaltjes te maken. De laatste keer had ik geen sinaasappel en ook geen vanillesuiker meer. Ik heb door de vruchten stukjes walnoten geroerd en door het eimengsel een paar theelepels sinaasappelmarmelade. Het smaakte prima. Koud of warm te eten. Heb je het in éénpersoonsschaaltjes gemaakt, leg dan een bolletje ijs erop als het nog warm is en laat het ijs dan zo wat smelten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel en perendessert uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven