Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-cheese cake recept
Appel-cheese cake recept

Appel-cheese cake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed alle ingrediŰnten tot een deegbal en leg deze 20 minuten in de koelkast onder een theedoek.

verwarm de oven voor op 130 graden celsius.
Mix de roomkaas, kwark, gesmolten boter, eierdooiers, bloem en 80 gram suiker in een keukenmachine tot een gladde massa.
Klop de andere 80 gram suiker met de eiwitten tot een luchtig schuim.

Spatel beiden in een kom door elkaar
Rol het deeg tot een lap van ongeveer 3 mm dik en bekleed een ingeboterde springvorm van ongeveer 22 cm met het deeg. (Ik deel het deeg in 2 en verdeel met duim een deel over de bodem van de springvorm en de rest rol ik in repen en verdeel al duwend over de binnenrand van de springvorm. (Dit vind ik prettiger dan de lap te rollen en weer los te peuteren van de ondergrond om in de vorm te krijgen).
Vul de bakvorm met de gemaakte vulling en zet dit 60 minuten in de oven op 130 graden celsius.

Na 60 minuten de oven op 140 graden celsius zetten en de taart nog 30 minuten laten afbakken.
Schil appels en snijd in partjes. Bak partjes in een koekenpan en voeg de poedersuiker toe.
Voeg de kaneel en de boter toe en laat de appels even rustig bakken. Dan afblussen met de whisky (of andere drank) en het vocht wat laten verdampen.
Meng de abrikozenjam door de appels.
Schep de appels over de reeds een beetje afgekoelde taart in de springvorm. (Ik druk het geheel een beetje voorzichtig aan om een mooi gladde bovenkant te krijgen. Niet te hard drukken).

Alles laten afkoelen en de springvorm los maken.

Succes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit appel-cheese cake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven