Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ananas met zoete kokossaus recept
Ananas met zoete kokossaus recept

Ananas met zoete kokossaus


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Snijd de ananas in 8 plakken van 1,5 centimeter dik. Snijd de schil eraf en verwijder de harde kern. Halveer de schijven. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Breng in een pan het sinaasappelsap met 75 mililiter water, de sinaasappelrasp en suiker aan de kook en los de suiker al roerende op. Leg de ananas in de siroop en laat hem 5 minuten zachtjes koken. Roer de kokosmelk door de siroop en laat de ananas nog 3 minuten zachtjes sudderen. Laat de ananas in de saus afkoelen en zet hem minstens 1 uur in de koelkast. Neem de ananas uit de koelkast. Schep het ijs in 4 wijde coupes en verdeel de ananas eromheen. Schep de kokossaus erover en bestrooi het gerecht met de munt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ananas met zoete kokossaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven