Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amarettopudding met Amandelen recept
Amarettopudding met Amandelen recept

Amarettopudding met Amandelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrijk een bakblik met olie. Laat de suiker met 2-3 eetlepels water in een steelpan met dikke bodem smelten en roer er de amandelen door. Laat het mengsel al roerend strobruin kleuren (let op: karamel verbrandt snel). Giet het mengsel in het bakblik en laat het afkoelen. Breek het amandelmengsel in stukken, maal ze kort in de keukenmachine en voeg de Amaretto toe. Klop de room lobbig. Splits de eieren boven twee kommen. Klop de eidooiers met een derde van de poedersuiker tot er een dik lint ontstaat. Klop de eiwitten los, voeg de rest van de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is. Schep een kwart van de room door de eidooiers en schep dit mengsel door de room. Schep de eiwitten en het amandelmengsel er voorzichtig door. Vul de bakvorm met het mengsel, strijk de bovenkant glad en dek die af met huishoudfolie. Laat de pudding minimaal 4 uur in de vriezer opstijven. Zet de pudding 20 minuten voor het opdienen in de koelkast. Afwerking: Giet de abrikozen af en bewaar het vocht. Pureer de abrikozen en poedersuiker tot een niet te dikke saus en voeg zo nodig wat abrikozenvocht toe. Serveer de pudding met de saus. Tip: Evt kun je een paar abrikozen of amandelen bewaren voor garnering. . .

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit amarettopudding met amandelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven