Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandelfilotaartjes met citroenmascarpone recept
Amandelfilotaartjes met citroenmascarpone recept

Amandelfilotaartjes met citroenmascarpone


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pruimen smaken heerlijk in deze taartjes, maar je kan ook ander gebakken of gepocheerd fruit gebruiken zoals rabarber, perziken en zelfs verse blauwe bessen of frambozen. Verwarm voor de pruimen de oven voor op 200°C. Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg er de pruimen op, snijkant naar boven en verdeel er wat vlokjes boter over. Bestrooi met de suiker en bak ze 12.5 min. tot ze zacht zijn en zwarte roosterplekjes hebben. Laat afkoelen. Vet 4 anti-aanbak taartvormpjes met losse bodems (± 12 cm doorsnede) in. Maal de noten en suiker samen fijn in de keukenmachine. Zet apart. Stapel de filovellen op elkaar en snijd de stapel in 4 even grote stukken. Snijd de stapeltjes evt. bij tot 13 x 13 cm. Neem 1 stapeltje en bewaar de rest onder een iets vochtige doek tot gebruik. Bestrijk 1 vierkantje met boter en druk met de beboterde kant in een vormpje. Bestrijk de bovenkant met boter en bestrooi met 1 theelepel van het amandelmengsel. Verdeel het mengsel mooi over de bodem en de zijkanten. Doe dit met nog 2 vierkantjes en zorg er voor dat de puntjes van elk vierkantje steeds verspringen. Zo ontstaat een mooi stervormig randje. Dek af met het vierde beboterde vierkantje, boterkant onder en beboter ook de bovenkant, maar strooi er geen amandelmengsel over. Bekleed zo ook de andere 3 vormpjes. Zet de vormpjes op een bakblik en zet ze 10 min. in de koelkast of tot de boter hard geworden is. Klop ondertussen met een garde voorzichtig in 1.5 min. de ingrediėnten voor de vulling door elkaar tot een dik en glad mengsel. Dek af en zet koel weg. Schakel de oven terug naar 180°C. Bak de filodeegtaartjes in 8- 10 min. goudbruin en knapperig. Draai ze evt. halverwege een slagje zodat ze gelijkmatig bruinen. Neem uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Zet de filobakjes op borden en schep de vulling erin. Zet op elk taartje 4 stukjes pruim en besprenkel met wat sap. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct. Bereiden ± 35 min. / koelen ± 10 min. / oven ± 25 min.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit amandelfilotaartjes met citroenmascarpone recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven